Wat is Elementor: De beste tool voor WordPress-websitebouw

door | 23-12-2023

Elementor is een populaire tool waarmee je op eenvoudige wijze aantrekkelijke en professionele WordPress-websites kunt bouwen zonder enige kennis van programmeren. Het is een visuele page builder waarmee je webpagina’s kunt maken door simpelweg elementen te verslepen en neer te zetten waar je ze wilt hebben.

Elementor is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een snelle en gemakkelijke oplossing voor het bouwen van een website die er goed uitziet en werkt zoals het hoort. Of je nu een beginner bent of een ervaren website bouwer, het gebruik zal zeker een enorme toegevoegde waarde zijn voor jouw website.

Belangrijkste punten

 • Elementor is een visuele page builder voor WordPress-websitebouw
 • Je hebt geen kennis van programmeren nodig om Elementor te gebruiken
 • Je kunt gemakkelijk professionele websites bouwen
 • Elementor heeft een gratis en premiumversie
 • Met Elementor kun je jouw website volledig naar jouw wensen aanpassen

Elementor: Een krachtige page builder voor WordPress

Elementor is een krachtige page builder die speciaal is ontwikkeld voor WordPress. Met deze visuele drag-and-drop editor kun je op een eenvoudige manier aantrekkelijke en responsieve webpagina’s maken zonder dat je enige programmeerkennis nodig hebt. Het biedt je de mogelijkheid om je website volledig aan te passen en complexe lay-outs en functionaliteiten toe te voegen waarvoor je normaal gesproken experts zou moeten inhuren.

Page builder voor WordPress

Dankzij Elementor heb je meer controle over het ontwerp van jouw website. Of je nu een blog, een webshop of een bedrijfswebsite hebt, je kunt alles volledig personaliseren. Of je nu kiest voor een vooraf ontworpen sjabloon of je eigen unieke ontwerpen maakt, het is allemaal mogelijk met deze builder.

Daarnaast ondersteunt deze website builder ook WordPress-plugins en kun je met deze page builder zelfs widgets maken die passen bij de stijl van je website. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot de standaard functionaliteiten van je WordPress-thema, maar alles volledig kunt aanpassen aan jouw wensen.

De belangrijkste functies van Elementor

Je kunt op een visuele manier je website vormgeven en aanpassen, zonder enige programmeerkennis. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste functies van Elementor:

 • Visuele drag-and-drop editor: Elementor’s intuïtieve drag-and-drop interface maakt de opbouw van je website erg gemakkelijk.
 • Live bewerken: Het is mogelijk om de wijzigingen die je maakt in realtime te bekijken.
 • Vooraf ontworpen sjablonen: Het biedt een reeks professioneel ontworpen sjablonen aan die je kunt gebruiken om snel aan de slag te gaan.
 • Talrijke widgets: Met deze builder kun je verschillende widgets aan je website toevoegen, van afbeeldingsgalerijen en knoppen tot formulieren en video’s.
 • Integraties met andere WordPress-plugins: Elementor werkt goed met andere populaire WordPress-plugins, zoals Yoast SEO en WooCommerce.

Responsive design

Bovendien zorgt Elementor ervoor dat je website er goed uitziet op zowel desktops als op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Responsive design is een belangrijk aspect van moderne websitebouw en met deze builder wordt het nog gemakkelijker om de beste resultaten te behalen.

Functies Elementor

Kortom

Met deze builder kun je professioneel ogende websites bouwen zonder dat je enige technische achtergrond nodig hebt. De visuele drag-and-drop interface, vooraf ontworpen sjablonen en talrijke widgets maken het voor iedereen toegankelijk om een mooie website te maken.

Elementor Pro: De premiumversie

Naast de gratis versie is er ook Elementor Pro, de premiumversie van de page builder. Met de Pro versie krijg je toegang tot extra functies en sjablonen, geavanceerde widgets, themabuilder en meer. Het biedt nog meer flexibiliteit en mogelijkheden om je website te optimaliseren en te personaliseren.

Extra functies met Elementor Pro

Met de Pro versie krijg je nog veel meer functies dan de gratis versie, waardoor je je website nog verder kunt uitbreiden en optimaliseren. Enkele van de extra functies van Elementor Pro zijn:

 • Theme Builder: Hiermee kun je aangepaste sjablonen maken voor je gehele website, waaronder header, footer en blogpagina’s.
 • WooCommerce Builder: Hiermee kun je aangepaste productpagina’s en winkelpagina’s maken met de volledige controle over de lay-out en functionaliteit.
 • Login-scherm CSS: Hiermee kun je het standaard WordPress-loginformulier aanpassen met je eigen lay-out.

Geavanceerde widgets van de Elementor Pro

Met de Pro versie biedt ook geavanceerde widgets waarmee je nog meer functionaliteit aan je website kunt toevoegen. Enkele van de geavanceerde widgets zijn onder meer:

 • Extra thema widgets: Met deze set widgets kun je je website verder uitbreiden en aanpassen met eenvoudig te gebruiken plug-ins.
 • Formulierwidget: Hiermee kun je op een eenvoudige manier aangepaste formulieren maken voor jouw website.
 • Gepersonaliseerde berichten widgets: Hiermee kun je aangepaste berichten en pagina’s maken met dynamische inhoud.

Elementor Pro

“Met deze website builder heb je volledige controle over het uiterlijk en de functionaliteit van je website – zonder gedoe met een code.” – Jeroen van den Boogaard, Webdesigner

Conclusie

Als je op zoek bent naar een krachtige page builder voor het bouwen van je WordPress-website, dan is Elementor de oplossing voor jou. Met de visuele drag-and-drop editor en de vele functies is deze website builder de perfecte tool om professionele, aantrekkelijke en responsieve websites te maken, zonder enige programmeerkennis.

Elementor biedt niet alleen de gratis versie, maar ook de premiumversie, Elementor Pro. Hiermee krijg je toegang tot nog meer functies en sjablonen en kun je je website nog meer personaliseren en optimaliseren.

Kortom, het is een onmisbare tool voor iedereen die serieus bezig is met het bouwen en vormgeven van een WordPress-website. Probeer het vandaag nog uit en ontdek hoe makkelijk en leuk het is om prachtige websites te maken.

 

FAQ

Wat is Elementor?

Elementor is een krachtige page builder voor WordPress. Het is een visuele drag-and-drop editor waarmee je eenvoudig aantrekkelijke en responsieve webpagina’s kunt maken zonder enige technische kennis.

 

Wat zijn de belangrijkste functies van Elementor?

Elementor biedt een breed scala aan functies om jouw website te ontwerpen en te optimaliseren. Enkele van de belangrijkste functies zijn de visuele drag-and-drop editor, de mogelijkheid om live te bewerken, vooraf ontworpen sjablonen, talrijke widgets en integraties met andere WordPress-plugins.

 

Wat is Elementor Pro?

Elementor Pro is de premiumversie van Elementor. Met Elementor Pro krijg je toegang tot extra functies, sjablonen, geavanceerde widgets, themabuilder en meer. Hiermee kun je jouw website nog verder optimaliseren en personaliseren.

 

Waarom is Elementor een onmisbare tool voor WordPress-websitebouw?

Elementor is een onmisbare tool voor iedereen die een WordPress-website wil bouwen en aanpassen zonder programmeerkennis. Met de visuele drag-and-drop editor en de vele functies kun je professioneel ogende websites creëren in een handomdraai.

Anker tekst

Wat is anker tekst?

Een anker tekst, ook wel anchor tekst genoemd, is de tekst waarmee een link gekoppeld is. Het is een klikbare tekst die verwijst naar een andere...

Domeinextensie

Wat is een domeinextensie?

Een domeinextensie, ook wel achtervoegsel genoemd, is het laatste deel van een domeinnaam dat na de punt komt. Het is het hoogste niveau van een...

CAPTCHA

Wat is CAPTCHA?

CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) is een veiligheidsmaatregel die gebruikt wordt om te testen...

Pop-up

Wat is een pop-up?

Een pop-up is een nieuw venster dat boven op een ander venster verschijnt. Het is meestal kleiner dan het al aanwezige venster. Pop-ups kunnen...

Sitemap

Wat is een sitemap?

Een sitemap is een pagina met een lijst van alle pagina's op een website. Er zijn twee typen sitemaps - één voor bezoekers en één voor...

Redirect

Wat is een redirect?

Een redirect is een manier om zowel zoekmachines als gebruikers naar een andere URL te sturen dan de oorspronkelijke aangevraagde URL. Het wordt...

HTTPS

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure en is een beveiligde manier om data te versturen via het internet. Met HTTPS wordt informatie...

Robots.txt

Wat is robots.txt?

Een robots.txt bestand is een tekstbestand dat webmasters maken om zoekmachine crawlers (robots) instructies te geven over welke pagina's op hun...

Crawler/Spider

Wat is een crawler/spider?

Een crawler, ook wel bekend als spider of webcrawler, is een softwareprogramma dat het internet systematisch doorzoekt en gegevens verzamelt....

Professionele website laten bouwen?

Of een webshop, kan natuurlijk ook.