WordPress website laten maken – tips & kosten

door | 20-12-2023

Ben je op zoek naar een professionele WordPress website voor jouw bedrijf? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leer je alles over het laten maken van een WordPress website, inclusief handige tips en een duidelijk inzicht in de kosten.

Een WordPress website laten maken kan een slimme keuze zijn voor jouw bedrijf. Of je nu een eenvoudige blog wilt opzetten of een complete webshop nodig hebt, WordPress biedt tal van mogelijkheden. Het enige nadeel is dat de kosten voor het laten bouwen van een WordPress website soms hoog kunnen zijn. Maak je echter geen zorgen, want er zijn manieren om deze kosten binnen de perken te houden.

Belangrijkste punten:

 • Een professionele WordPress website laten maken hoeft niet complex of duur te zijn.
 • WordPress is een gebruiksvriendelijk en flexibel platform met vele voordelen.
 • Het laten maken van een WordPress website vereist een stappenplan en een budgetoverzicht.
 • De kosten voor het laten maken van een WordPress website variëren afhankelijk van verschillende factoren.
 • Met deze tips kun je ook binnen een bepaald budget een professionele WordPress website laten maken.

 

Waarom een WordPress website laten maken?

Een website is vaak het eerste wat klanten zien. Jouw website moet dus niet alleen mooi zijn, maar ook gebruiksvriendelijk en zoekmachinevriendelijk. Een WordPress website laten maken kan daarom een slimme keuze zijn. WordPress is namelijk een gebruiksvriendelijk, flexibel platform waarmee je eenvoudig je website kunt beheren. Bovendien kun je met WordPress zoekmachinevriendelijke websites bouwen die beter gevonden kunnen worden in zoekmachines zoals Google.

Wist je dat WordPress het meest gebruikte contentmanagementsysteem (CMS) ter wereld is? Het is dus niet voor niets een populaire keuze onder bedrijven van verschillende groottes en branches. Vanwege de flexibiliteit van het platform zijn er enorm veel mogelijkheden qua ontwerp en functionaliteit. Met WordPress is vrijwel alles mogelijk, of je nu een eenvoudige blog wilt starten of een uitgebreide webshop.

WordPress website laten maken

Daarnaast is WordPress open source software, wat betekent dat de community continu werkt aan het verbeteren van het platform en het toevoegen van nieuwe features. Dit biedt talloze voordelen voor jou als gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan betere prestaties, hogere veiligheid, en een breed scala aan plugins en thema’s om uit te kiezen.

 

Stappenplan voor het laten maken van een WordPress website

Als je besluit om een professionele WordPress website te laten maken, dan zijn er een aantal stappen die je moet volgen om tot een succesvol eindresultaat te komen. Hieronder hebben we een handig stappenplan voor je opgesteld:

 1. Bepaal je doelgroep: Het is belangrijk om jouw ideale doelgroep helder voor ogen te hebben. Dit helpt bij het ontwerpen van de website en het creëren van passende content.
 2. Kies een geschikt thema: Er zijn veel gratis en betaalde WordPress thema’s beschikbaar. Kies er een die past bij jouw doelgroep en bij de gewenste uitstraling van jouw website.
 3. Stel de benodigde functionaliteiten vast: Denk na over welke functionaliteiten jouw website moet hebben, zoals een contactformulier of een webshop. Dit bepaalt welke plugins je nodig hebt.
 4. Kies een webdesigner: Kies een webdesignbureau dat past bij jouw wensen en budget, en dat ervaring heeft met het bouwen van WordPress websites.
 5. Creëer aansprekende content: Zorg voor pakkende teksten en afbeeldingen die jouw doelgroep aanspreken.
 6. Optimaliseer voor zoekmachines: Maak gebruik van zoekmachineoptimalisatie (SEO) technieken om ervoor te zorgen dat jouw website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google.
 7. Lanceer de website: Na afronding van alle stappen is het tijd om de website te lanceren en te zorgen voor een goede hosting en onderhoud.

 

laten maken van een WordPress website

Met dit stappenplan heb je een duidelijk beeld van het proces voor het laten maken van een WordPress website. Het is belangrijk om de tijd te nemen om elk van deze stappen zorgvuldig te doorlopen om tot een professioneel eindresultaat te komen.

 

Kosten voor het laten maken van een WordPress website

Ben je van plan om een professionele WordPress website te laten maken, dan is het belangrijk om ook rekening te houden met de kosten. Zoals bij elk project kunnen de kosten variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

 • Het aantal pagina’s die je wilt hebben op je website.
 • De functionaliteiten die je nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een contactformulier of een webshop.
 • Maatwerk, dit zijn speciale functies die niet standaard in WordPress zitten.
 • Extra diensten, zoals webhosting en onderhoud.

De gemiddelde kosten voor het laten maken van een WordPress website liggen tussen de €1.000 en €10.000, afhankelijk van je wensen en eisen.

kosten voor het laten maken van een WordPress website

Het is belangrijk om een duidelijk budget te hebben voordat je begint aan het laten maken van je WordPress website. Zo voorkom je onverwachte kosten achteraf. Je kunt ook kiezen voor een webdesignbureau dat een pakketprijs aanbiedt, zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent.

Let wel op dat goedkoop soms duurkoop is, dus ga niet alleen voor de laagste prijs. Kies een webdesignbureau met een goede reputatie en portfolio zodat je zeker weet dat de kwaliteit van je website hoog zal zijn.

 

Tips voor het laten maken van een WordPress website binnen een budget

Als je een WordPress website wilt laten maken, maar je hebt een beperkt budget, zijn er nog steeds manieren om een professionele website te krijgen zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Hier zijn enkele tips:

 • Kies het juiste webdesignbureau: Kijk naar de portfolio’s en recensies van verschillende webdesignbureaus om te zien welke het beste bij jou past. Kies niet alleen het goedkoopste, maar ga voor kwaliteit en ervaring.
 • Kies een geschikt thema: In plaats van te betalen voor het maken van een uniek thema kun je kiezen voor een premium thema. Dit is vaak goedkoper en biedt genoeg mogelijkheden om de website aan te passen.
 • Wees selectief met plugins: Plugins kunnen handig zijn, maar te veel plugins maken de website traag en verhogen de kosten. Kies alleen de belangrijkste en meest essentiële plugins.
 • Maak zelf content: In plaats van een copywriter in te huren, kun je zelf de content voor de website maken. Originaliteit en authenticiteit zijn belangrijk voor je website en kunnen kosten besparen.
 • Overweeg een langere ontwikkeltijd: Als je geen deadline hebt, kun je kiezen voor een langere ontwikkeltijd. Zo kun je de kosten spreiden en is het makkelijker om binnen je budget te blijven.

Ga voor kwaliteit, maar wees verstandig met je budget. Met deze tips kun je een professionele WordPress website maken zonder te veel uit te geven.

Voorbeeldkosten voor het laten maken van een WordPress website:

Type websiteFunctionaliteitDesignKosten
BlogBasisfunctionaliteitStandaard design€500 €1000
Zakelijke websiteGeavanceerde functionaliteit, zoals een contactformulier en integratie met social mediaEenvoudig maatwerk design€1000 €2500
WebshopGeavanceerde functionaliteit zoals betaalsystemen, veiligheidsvoorzieningen, en productbeheerStandaard thema met maatwerk design€2500 €5000

Let op dat deze kosten slechts een indicatie zijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is verstandig om een offerte aan te vragen bij een webdesignbureau voor een precieze prijsopgave.

budget

Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt nu alle essentiële informatie gekregen om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over het laten bouwen van een WordPress website. Met de juiste tips en een duidelijk inzicht in de kosten, kun je nu met vertrouwen op zoek naar een professioneel webdesignbureau om jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen. Begin vandaag nog met het realiseren van jouw WordPress droomwebsite en vergeet niet om de tips uit dit artikel toe te passen!

 

FAQ

Waarom zou ik een WordPress website laten maken?

Het laten maken van een WordPress website heeft vele voordelen. WordPress is een gebruiksvriendelijk en flexibel platform waarmee je zelf eenvoudig je website kunt beheren. Bovendien is WordPress zoekmachinevriendelijk, waardoor je beter gevonden kunt worden in zoekmachines zoals Google.

 

Welke stappen zijn er bij het laten maken van een WordPress website?

Het laten maken van een WordPress website is een proces dat uit verschillende stappen bestaat. In dit stappenplan nemen we je mee door het hele proces, van het bepalen van je doelgroep en het kiezen van een geschikt thema tot het toevoegen van content en het optimaliseren voor zoekmachines.

 

Wat zijn de kosten voor het laten maken van een WordPress website?

De kosten voor het laten maken van een WordPress website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het aantal pagina’s, functionaliteiten, maatwerk en eventuele extra diensten zoals hosting en onderhoud. In dit gedeelte bespreken we de gemiddelde kosten en waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van je budget.

 

Heb je tips om kosten te besparen bij het laten maken van een WordPress website?

Jazeker! Wil je een professionele WordPress website laten maken binnen een bepaald budget? Geen probleem! In deze sectie delen we handige tips en suggesties om kosten te besparen zonder in te leveren op kwaliteit. Van het kiezen van het juiste webdesignbureau tot het slim inzetten van plugins, je krijgt waardevolle informatie om het beste uit je budget te halen.

Anker tekst

Wat is anker tekst?

Een anker tekst, ook wel anchor tekst genoemd, is de tekst waarmee een link gekoppeld is. Het is een klikbare tekst die verwijst naar een andere...

Domeinextensie

Wat is een domeinextensie?

Een domeinextensie, ook wel achtervoegsel genoemd, is het laatste deel van een domeinnaam dat na de punt komt. Het is het hoogste niveau van een...

CAPTCHA

Wat is CAPTCHA?

CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) is een veiligheidsmaatregel die gebruikt wordt om te testen...

Pop-up

Wat is een pop-up?

Een pop-up is een nieuw venster dat boven op een ander venster verschijnt. Het is meestal kleiner dan het al aanwezige venster. Pop-ups kunnen...

Sitemap

Wat is een sitemap?

Een sitemap is een pagina met een lijst van alle pagina's op een website. Er zijn twee typen sitemaps - één voor bezoekers en één voor...

Redirect

Wat is een redirect?

Een redirect is een manier om zowel zoekmachines als gebruikers naar een andere URL te sturen dan de oorspronkelijke aangevraagde URL. Het wordt...

HTTPS

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure en is een beveiligde manier om data te versturen via het internet. Met HTTPS wordt informatie...

Robots.txt

Wat is robots.txt?

Een robots.txt bestand is een tekstbestand dat webmasters maken om zoekmachine crawlers (robots) instructies te geven over welke pagina's op hun...

Professionele website laten bouwen?

Of een webshop, kan natuurlijk ook.