Wat is Divi?

door | 21-12-2023

Divi is een krachtig WordPress-thema van Elegant Themes. Met meer dan 2,5 miljoen live websites is het bekend als een uitgebreide en goedwerkende visual builder voor WordPress.

Divi biedt kant-en-klare pagina lay-outs voor verschillende onderwerpen en stelt gebruikers in staat om met behulp van de visual builder vrijwel elk denkbaar design te creëren, zonder technische kennis. Het thema bepaalt de uitstraling en prestaties van een WordPress-website en Divi staat bekend om zijn veelzijdigheid en SEO-vriendelijkheid.

Wil je Divi aanschaffen? Dit kun je via deze link doen.

Belangrijke punten om te onthouden:

  • Divi is een krachtig WordPress-thema van Elegant Themes
  • Het heeft meer dan 2,5 miljoen live websites
  • Divi is een uitgebreide en goedwerkende visual builder voor WordPress
  • Het biedt kant-en-klare lay-outs en de mogelijkheid om vrijwel elk gewenst design te creëren
  • Divi is veelzijdig en SEO-vriendelijk

De voordelen van Divi

Divi biedt diverse voordelen voor het maken van een website. Als WordPress thema met een krachtige visual builder geeft Divi gebruikers de flexibiliteit om snel en gemakkelijk pagina’s te bouwen zonder technische kennis. Met Divi zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je gebruikmaken van honderden kant-en-klare bouwstenen, zoals pagina’s, secties, rijen en modules.

Elegant Themes, de ontwikkelaar van Divi, biedt regelmatig uitbreidingen en updates voor het thema, waardoor het altijd actueel en veelzijdig blijft. Met deze updates kunnen gebruikers blijven profiteren van nieuwe functies en verbeterde prestaties.

Voor beginners is Divi vooral aantrekkelijk vanwege de gebruiksvriendelijkheid en intuïtieve interface van de visual builder. Met drag-and-drop functionaliteit kunnen gebruikers gemakkelijk elementen toevoegen, aanpassen en verplaatsen op hun website. Het bouwen van een professionele website is hierdoor voor iedereen toegankelijk.

Naast de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid biedt Divi ook de mogelijkheid om je website volledig aan te passen aan je eigen stijl en merkidentiteit. Met de visual builder kun je elk aspect van je website vormgeven, van de kleuren en lettertypen tot aan de indeling en animaties.

Divi geeft webdesigners en ontwikkelaars de vrijheid om creatief te zijn en websites te creëren die opvallen. Met de krachtige tools en mogelijkheden van Divi kun je unieke websites ontwerpen die zich onderscheiden van de rest.

De flexibiliteit, kant-en-klare bouwstenen en continue updates maken Divi een uitstekende keuze voor het ontwerpen en bouwen van websites.

Voordelen van DiviBeschrijving
GebruiksvriendelijkMet de visual builder kunnen gebruikers gemakkelijk pagina’s bouwen zonder technische kennis.
FlexibelDivi biedt eindeloze mogelijkheden en aanpasbaarheid voor het vormgeven van je website.
Kant-en-klare bouwstenenDivi heeft honderden voorgebouwde elementen waarmee je snel pagina’s kunt samenstellen.
Regelmatige updatesElegant Themes voorziet Divi regelmatig van nieuwe functies en verbeteringen.

Divi websites: voor wie is het geschikt?

Divi is een veelzijdig WordPress-thema dat geschikt is voor een breed scala aan gebruikers. Of je nu een beginnende webbouwer bent die geen technische kennis heeft, of een ervaren professional die geavanceerde websites wil bouwen, Divi biedt de benodigde functionaliteit en flexibiliteit.

Voor beginners is Divi een toegankelijk platform, omdat het een intuïtieve visuele builder biedt waarmee je eenvoudig pagina’s kunt bouwen zonder te hoeven coderen. Het heeft ook honderden kant-en-klare bouwstenen, zoals pagina’s, secties en modules, die je kunt gebruiken om snel een professionele website op te zetten.

Divi websites

Voor ervaren webbouwers biedt Divi de mogelijkheid om vrijwel elk gewenst design te creëren. Met de visuele builder kun je eenvoudig de lay-out, kleuren, lettertypen en andere elementen van je website aanpassen. Bovendien kun je zelfs aangepaste CSS toevoegen als je meer controle wilt over de vormgeving.

Om de beste prestaties uit je Divi website te halen, is het belangrijk om te investeren in goede hosting. Divi is een zwaarder thema vanwege de complexiteit en omvang van de code, dus een goede hostingomgeving is essentieel om ervoor te zorgen dat je website snel laadt en goed presteert.

Daarnaast zijn er een aantal optimalisatietechnieken die je kunt toepassen om de laadtijden van je Divi website te verbeteren. Het optimaliseren van afbeeldingen, het inschakelen van caching en het gebruiken van GZIP-compressie zijn enkele voorbeelden van technieken die je kunt gebruiken om de prestaties van je Divi website te optimaliseren.

Kortom, Divi is geschikt voor iedereen die een gebruiksvriendelijk en veelzijdig WordPress-thema zoekt. Of je nu een beginner bent die snel een professionele website wil bouwen of een ervaren webbouwer die ultieme vrijheid en flexibiliteit wil, Divi biedt de tools en mogelijkheden om aan al je behoeften te voldoen.

De nadelen van Divi

Ondanks de vele voordelen heeft Divi ook enkele nadelen. Het thema kan soms complex zijn om mee te werken, vooral voor beginners. Door de uitgebreide mogelijkheden kan het lastig zijn om alles te vinden en te begrijpen. Dit kan resulteren in een steile leercurve voor nieuwe gebruikers.

Daarnaast vereist Divi goede hosting voor optimale prestaties. Vanwege de complexiteit en omvang van de code is Divi een zwaar thema dat hostingvereisten heeft die hoger liggen dan gemiddeld. Het is essentieel om te investeren in kwalitatieve hosting om ervoor te zorgen dat je Divi-website soepel en snel functioneert.

Een ander nadeel van Divi is dat de websites zijn samengesteld met shortcodes. Hoewel shortcodes het bouwproces vereenvoudigen, kunnen ze problematisch zijn als je van thema wilt wisselen. Als je besluit om Divi niet langer te gebruiken, bestaat de mogelijkheid dat je bepaalde tekstinformatie verliest, omdat de shortcodes themaspecifiek zijn.

Divi nadelen

NadeelImpact
Complexiteit en leercurveLangere tijd nodig om het thema volledig onder de knie te krijgen
HostingvereistenVereist kwalitatieve hosting voor optimale prestaties
ShortcodesKan problematisch zijn bij het wisselen van thema’s en kan leiden tot verlies van tekstinformatie

Kosten van Divi

Divi heeft verschillende kostenopties waar gebruikers uit kunnen kiezen. Zo biedt het een jaarlijks abonnement en een levenslange licentie, wat met name interessant is voor webbouwers die het thema ook willen gebruiken voor hun klanten.

Wanneer een professional een website bouwt, krijgt de klant automatisch het gebruik van Divi om hun website te beheren en uit te breiden. Hierdoor kunnen gebruikers profiteren van de vele voordelen en mogelijkheden die ze te bieden heeft.

Hoewel de kosten voor een Divi-licentie in eerste instantie hoog kunnen lijken, biedt de levenslange licentie van Divi een goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral voor mensen die van plan zijn meerdere websites te bouwen. Hierdoor kunnen webbouwers met een eenmalige investering profiteren van de voordelen van Divi voor al hun toekomstige projecten.

Door te kiezen voor deze website builder en gebruik te maken van de jaarlijkse abonnementen of de voordelen van een levenslange licentie, kunnen webbouwers kosten besparen en tegelijkertijd mooie en functionele websites voor hun klanten bouwen.

Met Divi kunnen webbouwers hun klanten aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websites bieden, zonder dat zij zelf veel tijd en geld hoeven te investeren in het ontwikkelen van een uniek thema. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor zowel webbouwers als hun klanten.

Divi kosten

Voordelen van een levenslange licentie

  • Onbeperkt gebruik voor al uw toekomstige websites
  • Eénmalige investering voor langdurig gebruik
  • Updates en ondersteuning inbegrepen zonder extra kosten

Conclusie

Divi is een krachtig WordPress-thema van Elegant Themes dat bekend staat om zijn uitgebreide visual builder en veelzijdigheid. Je kunt hiermee eenvoudig prachtige websites creëren, zelfs als je geen technische kennis hebt. Het biedt kant-en-klare bouwstenen en de mogelijkheid om vrijwel elk gewenst design te realiseren.

Wat Divi onderscheidt, is dat het geschikt is voor zowel beginners als ervaren webbouwers. Het intuïtieve interface maakt het gemakkelijk om aan de slag te gaan, terwijl de geavanceerde tools en flexibiliteit ervaren gebruikers in staat stellen complexe websites te bouwen.

Met zijn goede prestaties en uitgebreide mogelijkheden kan Divi voldoen aan de behoeften van zowel kleine ondernemers als grote organisaties. Het biedt de mogelijkheid om je website naar eigen wens aan te passen en te optimaliseren voor zoekmachines, waardoor je online zichtbaarheid vergroot wordt.

Alhoewel Divi enkele nadelen heeft, zoals de complexiteit en hostingvereisten, is het nog steeds een favoriet thema onder webbouwers vanwege zijn kracht en veelzijdigheid. Of je nu een beginner bent die een professionele website wil creëren of een expert die geavanceerde functionaliteiten nodig heeft, Divi is een solide keuze voor al je WordPress-websites.

Anker tekst

Wat is anker tekst?

Een anker tekst, ook wel anchor tekst genoemd, is de tekst waarmee een link gekoppeld is. Het is een klikbare tekst die verwijst naar een andere...

Domeinextensie

Wat is een domeinextensie?

Een domeinextensie, ook wel achtervoegsel genoemd, is het laatste deel van een domeinnaam dat na de punt komt. Het is het hoogste niveau van een...

CAPTCHA

Wat is CAPTCHA?

CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) is een veiligheidsmaatregel die gebruikt wordt om te testen...

Pop-up

Wat is een pop-up?

Een pop-up is een nieuw venster dat boven op een ander venster verschijnt. Het is meestal kleiner dan het al aanwezige venster. Pop-ups kunnen...

Sitemap

Wat is een sitemap?

Een sitemap is een pagina met een lijst van alle pagina's op een website. Er zijn twee typen sitemaps - één voor bezoekers en één voor...

Redirect

Wat is een redirect?

Een redirect is een manier om zowel zoekmachines als gebruikers naar een andere URL te sturen dan de oorspronkelijke aangevraagde URL. Het wordt...

HTTPS

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure en is een beveiligde manier om data te versturen via het internet. Met HTTPS wordt informatie...

Robots.txt

Wat is robots.txt?

Een robots.txt bestand is een tekstbestand dat webmasters maken om zoekmachine crawlers (robots) instructies te geven over welke pagina's op hun...

Crawler/Spider

Wat is een crawler/spider?

Een crawler, ook wel bekend als spider of webcrawler, is een softwareprogramma dat het internet systematisch doorzoekt en gegevens verzamelt....

Professionele website laten bouwen?

Of een webshop, kan natuurlijk ook.