Top 10 redenen om een professionele website te laten bouwen

door | 11-07-2024

Meer dan 30% van potentiële klanten kijkt niet eens naar een bedrijf zonder website. In deze digitale tijd is een goede website heel belangrijk. Het helpt uw bedrijf te groeien en te blijven concurreren. Bekijk hier onze top 10 redenen om een professionele website te laten bouwen.

Belangrijkste inzichten:

 • Meer dan 30% van potentiële klanten overweegt een bedrijf niet als het geen website heeft
 • Een professionele website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en geloofwaardigheid
 • Een website biedt effectieve mogelijkheden om uw producten en diensten te presenteren
 • Verbeterde klantcommunicatie en bereikbaarheid via uw website
 • Een professionele website verhoogt uw online zichtbaarheid en leidt tot meer potentiële klanten

Professionele uitstraling en geloofwaardigheid

Een eigen website is heel belangrijk voor een goede online reputatie en vertrouwen bij klanten. Uit onderzoek weten we dat 94% van de bezoekers een website beoordeelt op het ontwerp. 66% van de consumenten vindt een goed ontworpen website geloofwaardig. En 48% zegt dat de geloofwaardigheid van een bedrijf afhangt van het ontwerp.

Een website die er professioneel uitziet, toont branding en geloofwaardigheid. Dit is belangrijk om nieuwe klanten aan te trekken en het vertrouwen van bestaande klanten te behouden. 85% van de mensen vindt dat een goede website op alle apparaten essentieel is.

Interactieve elementen zoals duidelijke CTA-knoppen en genoeg informatie zijn belangrijk. Ze helpen de geloofwaardigheid te vergroten en de gebruikerservaring te verbeteren. Een goede visuele hiërarchie kan zelfs de conversieratio’s met 36% verhogen.

Met een professionele website bouwt u een betrouwbare en aantrekkelijke online reputatie op. Dit is cruciaal voor het vertrouwen van uw klanten en het succes van uw bedrijf.

Effectieve product presentatie

De presentatie is erg belangrijk als je producten of diensten wilt verkopen. Met een online product catalogus kun je je aanbod mooi tonen aan klanten. Door visuele merchandising maak je je portfolio aantrekkelijk en makkelijk te gebruiken. Zo vinden klanten gemakkelijk wat ze zoeken.

Een goede online product catalogus is heel belangrijk. Denk aan:

 • Duidelijke categorieën en subcategorieën voor een overzicht
 • Hoge-resolutie foto’s om details te tonen
 • Uitgebreide beschrijvingen met belangrijke informatie
 • Eenvoudige navigatie en zoekfuncties voor een gebruiksvriendelijke ervaring

Door deze elementen op je website te gebruiken, maak je een visueel aantrekkelijke en informatieve online product catalogus. Dit overtuigt klanten en zorgt dat ze iets kopen. Zo benut je visuele merchandising goed om je producten te presenteren.

online productcatalogus

VoordeelBeschrijving
Globale bereikOnlinebedrijven kunnen klanten wereldwijd bereiken.
Lagere bedrijfskostenDe operationele kosten voor online bedrijven zijn vaak lager dan voor fysieke winkels.
Flexibele werktijdenEigenaars van online bedrijven kunnen hun eigen schema’s bepalen en overal werken.

Betere klantcommunicatie en bereikbaarheid

In deze digitale wereld verwachten de meeste klanten dat ze een bedrijf snel en gemakkelijk kunnen bereiken. Een professionele website biedt een laagdrempelig kanaal voor klanten om contact op te nemen. Ze kunnen vragen stellen over uw producten en diensten. Dit verbetert niet alleen de klantenservice en bereikbaarheid, maar ook de algehele klantinteractie en klantreis.

Met een website kunnen klanten eenvoudig uw contactgegevens vinden. Ze kunnen uw telefoonnummer, e-mailadres en openingstijden vinden. Ook kunt u een contactformulier op uw site plaatsen. Dit maakt het voor klanten makkelijk om vragen te stellen.

Door klanten op elk gewenst moment bereikbaar te maken, toont u dat u waarde hecht aan hun behoeften. Dit versterkt de klantrelatie en het imago van uw bedrijf.

VoordeelOmschrijving
Laagdrempelige communicatieKlanten kunnen gemakkelijk contact opnemen via uw website
Verbeterde klantervaringSnelle en efficiënte manier voor klanten om informatie op te vragen
Versterkte klantrelatieUw bedrijf toont betrokkenheid bij de behoeften van uw klanten

Met een professioneel ontworpen website kunt u de klantenservice, bereikbaarheid, interactie en klantreis van uw bedrijf aanzienlijk verbeteren. Dit leidt tot meer tevreden klanten en een sterkere positie in de markt.

Klanteninteractie

Nieuwe klantacquisitie en online zichtbaarheid

Een professionele website is erg nuttig voor het aantrekken van nieuwe klanten. Het maakt uw bedrijf makkelijker te vinden op het internet. Dit is heel belangrijk in de digitale wereld.

Volgens het Ehrenberg-Bass Institute is het vinden van de juiste klanten erg belangrijk voor groei. Experts zoals Peter Weinberg van het LinkedIn B2B Institute zeggen dat het aantrekken van nieuwe klanten essentieel is voor duurzame groei.

Een goede website kan uw bedrijf helpen meer leads en omzet te halen:

 • Met goede SEO wordt uw bedrijf makkelijker gevonden op het internet.
 • Uw producten en diensten worden aantrekkelijker weergegeven, waardoor mensen meer geneigd zijn om contact op te nemen.
 • Er zijn functies zoals contactformulieren en chatbots om potentiële klanten te identificeren.
 • U kunt ook direct online verkoop en e-commerce doen.

Door deze strategieën te gebruiken, wordt uw bedrijf gezien als een betrouwbare speler in de branche. Dit leidt tot meer waardevolle leads en meer omzet.

online marketing

“Acquisitie, ook bekend als klantacquisitie, is het proces van het aantrekken en converteren van (nieuwe) betalende klanten. Het doel bij B2B acquisitie is het vinden en aantrekken van passende prospects om klant te worden van jouw bedrijf.”

Acquisitie StatistiekenWaarde
Conversieratio doelstelling60%
Kwalitatieve leads per dag1-3
Webinars als leadgeneratie methodeSnelste groei in 2024

Showcasen van klantenreviews en media-aandacht

Als ondernemer is het belangrijk om te laten zien dat uw bedrijf vertrouwenwekkend is. Dit kunt u doen door klantenreviews op uw website te tonen. Deze sociale bewijzen laten potentiële klanten zien hoe goed uw producten en diensten zijn. Ze maken uw geloofwaardigheid sterker.

Vermeld ook media-aandacht, zoals artikelen in kranten of blogs, op uw website. Deze PR uitingen helpen bij uw digitale marketing en laten zien dat uw bedrijf serieus is.

“Uitstekende service, snelle levering en erg tevreden met mijn aankoop. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen!” – Klantenreview

Door klantenreviews en media-aandacht te tonen, laat u zien dat anderen uw bedrijf waarderen. Dit maakt uw sociale geloofwaardigheid sterker. En het trekt nieuwe klanten aan.

klantenreviews

Integratie van Google Maps voor betere vindbaarheid

Als u een website laat maken voor uw bedrijf, zijn er veel voordelen. Een van deze is het gebruik van Google Maps. Dit verbetert hoe makkelijk mensen uw bedrijf kunnen vinden.

Met een Google Maps-kaart op uw site, vinden mensen makkelijk waar u zit. Dit is vooral handig als u evenementen of activiteiten heeft. Zo kunt u nieuwe klanten winnen die anders misschien niet bij u waren.

De Google Maps-integratie maakt het voor klanten ook makkelijker om naar u te komen. Ze kunnen de route naar u plannen en zien waar u precies zit. Dit maakt de ervaring voor klanten beter en maakt uw bedrijf beter vindbaar.

Naast Google Maps kunt u ook andere tools gebruiken, zoals Google My Business. Met deze tool kunt u informatie over uw bedrijf, zoals openingstijden en beoordelingen, beheren. Dit maakt uw bedrijf nog geloofwaardiger en makkelijker te vinden.

Google Maps is een eenvoudige maar krachtige manier om uw website te verbeteren. Het maakt uw bedrijf beter vindbaar voor potentiële klanten. Een essentieel onderdeel van elke professionele website vandaag de dag.

Google Maps integration

Concurrentievoordeel in uw branche

De digitale wereld vraagt om een professionele website voor concurrentievoordeel. Als u als eerste een goede website heeft, kunt u leiden in uw branche. Dit zorgt voor goede resultaten en maakt u uniek.

Veel concurrentie in uw branche? Een website kan u onderscheiden. U kunt met nieuwe ideeën opvallen. Dit kan helpen om te winnen in de brancheonderscheiding.

Een goede website is niet alleen voor digitale transformatie en innovatie. Het verbetert ook uw online zichtbaarheid en klantcommunicatie. Zo bouwt u een duidelijk voordeel op.

“Een professionele website is de sleutel tot succes in de huidige digitale wereld – het onderscheidt je van je concurrenten en creëert waardevolle kansen voor groei.”

Investeer in een goede online aanwezigheid. Dit brengt veel voordelen voor uw bedrijf. Met de juiste strategie blijft u voorop en kunt u de toekomst tegemoet zien.

website concurrentie

Eenvoudige website-ontwikkeling met moderne tools

Je kunt nu makkelijk een website maken, zelfs zonder kennis van code. Tools zoals WordPress en Wix maken het simpel om een responsieve site te creëren. Deze zijn makkelijk te gebruiken.

Met no-code tools hoeft u zich geen zorgen te maken over technische details. U kunt eenvoudig uw bedrijfsinformatie toevoegen. Onze experts helpen u graag bij het opzetten van uw website.

De kosteneffectieve prijzen zijn ideaal voor elk bedrijf. Ze helpen u om een professionele online aanwezigheid te creëren. Dit verhoogt het vertrouwen van klanten en kan leiden tot meer succes.

“Een goede website is essentieel voor het succes van een onderneming, net zoals een machine in een fabriek.”

U kunt nu zonder technische kennis uw online imago opbouwen. Laat ons u helpen bij het maken van een website die uw bedrijf de aandacht geeft die het verdient.

website builder

Toekomstbestendige online aanwezigheid

In deze digitale tijd is een professionele website essentieel voor elk bedrijf. Het geeft u een online marktaandeel en is de sleutel tot lange termijn succes. Laten we bekijken waarom een website zo belangrijk is voor uw toekomst.

Steeds meer mensen gebruiken het internet, in 2020 was dat al 59% van de wereldbevolking. Zonder een website zijn uw potentiële klanten onzichtbaar. Dit maakt het cruciaal om online zichtbaar te zijn.

Een responsieve website werkt goed op alle schermen. Dit verbetert de gebruikerservaring en kan uw SEO en conversiepercentages verbeteren.

 1. Verbeterde online zichtbaarheid en bereikbaarheid voor uw doelgroep
 2. Optimale gebruikerservaring op alle apparaten
 3. Betere SEO-scores en hoger organisch verkeer
 4. Verhoogde conversie van websitebezoekers naar klanten
 5. Mogelijkheid om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden

Samenwerken met een webontwikkelaar helpt u een toekomstbestendige online aanwezigheid te creëren. Dit maakt u klaar voor de groeiende digitale markt. Investeer nu in uw online toekomst en zorg voor lange termijn succes.

Toekomstbestendige online aanwezigheid

Integratie met sociale media

In het digitale tijdperk is een professionele website niet compleet zonder sociale media-integratie. Door uw sociale mediakanalen te koppelen aan uw website, vergroot u uw online community effectief. Dit brengt uw social media marketing op een hoger niveau.

Een website met sociale media-integratie heeft veel voordelen:

 • Uw online zichtbaarheid vergroot door bezoekers naar uw sociale mediaprofielen te leiden.
 • Uw merk-geloofwaardigheid wordt sterker door content op verschillende cross-channel platforms te delen.
 • De klantbetrokkenheid verbetert door bezoekers aan te moedigen om met u op sociale media te praten.
 • U kunt leads en nieuwe klanten winnen via uw sociale media-kanalen.

Door uw website te koppelen aan platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter, vergroot u uw bereik en engagement. Dit helpt uw online community te laten groeien en versterkt uw social media marketing met een professionele website.

social media integration

“Een website zonder sociale media-integratie is als een feestje zonder gasten – de juiste ingrediënten zijn er, maar het komt niet tot leven.” – Digitaal Marketeer, UP-TO-DATE Webdesign

Top 10 redenen om een professionele website te laten bouwen

Een professionele website is essentieel voor uw bedrijfssucces. Het biedt tal van voordelen, zoals een betere online zichtbaarheid en een concurrentievoordeel. Hier zijn de top 10 redenen om een website te laten ontwikkelen.

Professionele uitstraling en geloofwaardigheid

75% van de consumenten beoordeelt de geloofwaardigheid van een bedrijf via het webdesign. Een professionele website zorgt voor een betrouwbare indruk. Dit is cruciaal voor het aantrekken en behouden van klanten.

Effectieve product presentatie

U kunt op uw website uw producten en diensten aantrekkelijk presenteren. Dit helpt klanten bij hun aankoopbeslissing.

Betere klantcommunicatie en bereikbaarheid

Uw website maakt het voor klanten makkelijk om contact op te nemen. Dit verbetert de klanttevredenheid en helpt u sneller klantbehoeften te begrijpen.

Nieuwe klantacquisitie en online zichtbaarheid

Een professionele website verhoogt uw online zichtbaarheid. Dit maakt het voor potentiële klanten makkelijker om uw bedrijf te vinden. Dit leidt tot meer leads en omzet.

Showcasen van klantenreviews en media-aandacht

Uw website laat u toe om positieve klantervaringen en media-aandacht te delen. Dit versterkt uw concurrentiepositie en bouwt klantvertrouwen op.

Integratie van Google Maps voor betere vindbaarheid

Google Maps op uw website integreren laat bezoekers de locatie van uw bedrijf zien. Dit verbetert de klanttevredenheid en maakt uw bedrijf makkelijker te vinden.

Concurrentievoordeel in uw branche

Een professionele website geeft u een duidelijk concurrentievoordeel. Klanten kiezen vaak voor uw bedrijf als uw online aanwezigheid er beter uitziet.

Eenvoudige website-ontwikkeling met moderne tools

De ontwikkeling van website-bouwtools maakt het makkelijker om een professionele website te ontwikkelen, zelfs met een beperkt budget.

Toekomstbestendige online aanwezigheid

Een professionele website helpt u om te profiteren van de groeiende online markt. U bent beter voorbereid op de toekomst.

Integratie met sociale media

Uw website kan naadloos worden geïntegreerd met sociale media. Dit verder uitbreiden van uw online strategie vergroot uw bereik.

Samenvattend biedt een professionele website tal van voordelen op het gebied van online zichtbaarheid, concurrentiepositie en klantervaring. Het is een waardevolle investering voor uw bedrijf.

website voordelen

Conclusie

Een professionele website heeft veel voordelen voor uw bedrijf. Het verbetert de online zichtbaarheid en maakt producten beter zichtbaar. Ook helpt het bij het beter communiceren met klanten en geeft u een voorsprong op de concurrentie.

Neem contact op met Bink Online om te zien hoe een website uw bedrijf kan helpen. Samen vinden we uit wat uw bedrijf nodig heeft. Zo verbetert u uw online dienst en krijgt u een sterk online imago.

Denk aan de voordelen van een professionele website laten bouwen. Geef uw bedrijf de online boost die het verdient. Bink Online helpt u graag om uw online dienst te verbeteren.

FAQ

Waarom heeft mijn bedrijf een professionele website nodig?

Een professionele website is essentieel voor uw bedrijf om te groeien in de digitale wereld. Het biedt tal van voordelen, zoals een betere online zichtbaarheid, effectievere productpresentatie, verbeterde klantcommunicatie en een concurrentievoordeel in uw branche.

Hoe kan een website bijdragen aan de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van mijn bedrijf?

Een website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en geloofwaardigheid. Dit is essentieel voor het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van vertrouwen bij bestaande klanten. Meer dan 30% van de mensen overweegt een bedrijf niet eens als het geen website heeft.

Hoe kan een website mijn producten en diensten beter presenteren?

Met een website kunt u uw producten of diensten nog beter laten zien. Dit biedt klanten een goed beeld van wat u voor hen kan betekenen. Presentatie speelt een cruciale rol als u graag wilt dat mensen uw producten of diensten willen kopen.

Hoe kan een website de klantcommunicatie en bereikbaarheid verbeteren?

Een website biedt een gemakkelijke manier voor klanten om contact op te nemen. Ze kunnen vragen stellen over uw producten en diensten. Dit verbetert de klantervaring en maakt het makkelijker voor klanten om u te bereiken.

Hoe kan een website mijn online zichtbaarheid en klantacquisitie verbeteren?

Een professionele website verhoogt uw online zichtbaarheid. Het maakt het gemakkelijker voor potentiële klanten om uw bedrijf te vinden. Dit leidt tot meer leads en omzet.

Hoe kan ik klantenreviews en media-aandacht op mijn website tonen?

Het tonen van uw beste klantenreviews op uw website is een geweldige manier om uw bedrijf naar voren te brengen. Ook kunt u artikelen waarin uw bedrijf is genoemd vermelden.

Hoe kan ik mijn website integreren met Google Maps voor betere vindbaarheid?

Door Google Maps op uw website te integreren, kunt u bezoekers de locatie van uw bedrijf laten zien. Dit verbetert de klantervaring, vooral bij events.

Hoe kan een website mij een concurrentievoordeel geven in mijn branche?

Als uw concurrenten nog niet online zijn, zal dit snel veranderen. Zorg dat u een leider bent in uw vakgebied door een goede website te hebben. Zo kunt u laten zien dat u het anders aan durft te pakken, zelfs als u al veel concurrentie hebt.

Hoe eenvoudig is het om zelf een website te bouwen?

Het is vandaag de dag mogelijk om op een super eenvoudige manier een website te maken. Moderne websitebouwers zoals WordPress en Wix maken het u gemakkelijk om een mobielvriendelijke site te bouwen zonder enige kennis van code. Ons team staat klaar om u te helpen.

Waarom is een toekomstbestendige online aanwezigheid belangrijk?

Met een professionele website bent u voorbereid op de toenemende digitalisering. U kunt profiteren van de groeiende online markt. In 2020 maakte al 59% van de wereldbevolking gebruik van internet, en dit percentage blijft stijgen.

Hoe kan ik mijn sociale media kanalen integreren met mijn website?

Door een link op te nemen naar uw sociale media profielen, zoals Instagram, kunt u ervoor zorgen dat uw klanten gelijk op uw pagina’s terechtkomen. Dit zorgt ervoor dat u hen keer op keer van de leukste content kunt voorzien.
Anker tekst

Wat is anker tekst?

Een anker tekst, ook wel anchor tekst genoemd, is de tekst waarmee een link gekoppeld is. Het is een klikbare tekst die verwijst naar een andere...

Domeinextensie

Wat is een domeinextensie?

Een domeinextensie, ook wel achtervoegsel genoemd, is het laatste deel van een domeinnaam dat na de punt komt. Het is het hoogste niveau van een...

CAPTCHA

Wat is CAPTCHA?

CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) is een veiligheidsmaatregel die gebruikt wordt om te testen...

Pop-up

Wat is een pop-up?

Een pop-up is een nieuw venster dat boven op een ander venster verschijnt. Het is meestal kleiner dan het al aanwezige venster. Pop-ups kunnen...

Sitemap

Wat is een sitemap?

Een sitemap is een pagina met een lijst van alle pagina's op een website. Er zijn twee typen sitemaps - één voor bezoekers en één voor...

Redirect

Wat is een redirect?

Een redirect is een manier om zowel zoekmachines als gebruikers naar een andere URL te sturen dan de oorspronkelijke aangevraagde URL. Het wordt...

HTTPS

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure en is een beveiligde manier om data te versturen via het internet. Met HTTPS wordt informatie...

Robots.txt

Wat is robots.txt?

Een robots.txt bestand is een tekstbestand dat webmasters maken om zoekmachine crawlers (robots) instructies te geven over welke pagina's op hun...

Crawler/Spider

Wat is een crawler/spider?

Een crawler, ook wel bekend als spider of webcrawler, is een softwareprogramma dat het internet systematisch doorzoekt en gegevens verzamelt....

Professionele website laten bouwen?

Of een webshop, kan natuurlijk ook.