Hoe laat ik een website maken? Wij geven een paar tips!

door | 09-12-2023

Het laten maken van een website is een strategische zet om je online aanwezigheid te versterken. Maar waar begin je en waar moet je rekening mee houden?

In dit artikel delen we enkele slimme stappen en handige tips om het proces van het laten maken van een website soepel te laten verlopen.

Hoe laat ik een website maken - tips van ons

Start met duidelijke doelstellingen bij het laten maken van een website.

Voordat je begint met het laten maken van je website, is het cruciaal om je doelstellingen helder te hebben. Wil je leads genereren, producten verkopen of je merk versterken? Duidelijke doelen bepalen de richting van je website.

1. Begrijp je doelgroep

Een diepgaand begrip van je doelgroep is de sleutel tot een effectieve website. Analyseer de behoeften, verwachtingen en online gewoonten van je potentiële bezoekers om een website te creëren die resoneert.

2. Kies een goede domeinnaam

Je domeinnaam is het visitekaartje van je website. Kies een gedenkwaardige naam die gemakkelijk te onthouden is en representatief is voor je merk. Controleer beschikbaarheid en registreer bij een betrouwbare provider.

3. Denk aan betrouwbare hosting

De keuze van een hostingprovider is van groot belang voor de prestaties van je website. Kies een betrouwbare host die voldoet aan je technische eisen en groeiende behoeften. De meeste webdesign bureaus bieden dit zelf ook aan, bekijk wat voor jou het beste is.

4. Stel een budget op

Een realistisch budget voorkomt onaangename verrassingen. Bepaal de kosten voor webdesign, ontwikkeling en hosting, en zorg dat je binnen je financiële kaders blijft.

5. Kies het juiste Content Management Systeem (CMS)

Selecteer een CMS dat aansluit bij je behoeften en technische vaardigheden. WordPress, Joomla en Drupal zijn populaire opties met verschillende functies. Kies degene die het beste bij jou past. De meeste webdesign bureaus werken met WordPress. Mocht het gaan om een uitgebreide maatwerk website of webapp, wordt vaak Laravel gebruikt.

6. Werk met ervaren webdesigners

Een ervaren webdesignbureau is je sleutel tot succes. Ze begrijpen de laatste trends, hebben technische expertise en kunnen je helpen je visie om te zetten in een aantrekkelijk ontwerp.

7. Zorg voor responsief design

Een website moet toegankelijk zijn op alle apparaten. Kies voor responsief design om een consistente gebruikerservaring te bieden, wat niet alleen goed is voor bezoekers maar ook voor zoekmachines.

8. Content is Koning

Investeer in hoogwaardige, relevante content die je doelgroep aanspreekt. Dit niet alleen voor een goede gebruikerservaring, maar ook voor een betere vindbaarheid in zoekmachines.

9. Test en verbeter continu

Voor de lancering, test je website grondig. Controleer op fouten, laadsnelheid en responsiviteit. Na de lancering blijf je optimaliseren op basis van gebruikersfeedback en prestatiegegevens.

Checklist – het laten maken van een website

 1. Bepaal duidelijk het doel van je website.
 2. Stel een realistisch budget vast.
 3. Kies een passend Content Management System (CMS).
 4. Selecteer een betrouwbaar webdesignbureau.
 5. Lees reviews en vraag om referenties.
 6. Bekijk het portfolio van het bureau.
 7. Vraag om een gedetailleerde prijsopgave.
 8. Overweeg zoekmachineoptimalisatie (SEO).
 9. Denk na over het gewenste ondersteuningsniveau.
 10. Beslis over zelf content schrijven of professionele tekstschrijvers inhuren.
 11. Verzamel en optimaliseer visueel aantrekkelijk beeldmateriaal.
 12. Implementeer Google Analytics of vergelijkbare tools.
 13. Installeer een SSL-certificaat voor beveiliging.
 14. Plan regelmatige back-ups voor gegevensbescherming.
 15. Zorg voor 301-redirects van oude naar nieuwe pagina’s en regel hostingoverdracht indien nodig.

 

Conclusie.

Het laten maken van een website hoeft geen ingewikkeld proces te zijn als je deze slimme stappen volgt. En als je op zoek bent naar professionele hulp, ontdek dan hoe Bink Online je kan bijstaan bij het realiseren van je website. Neem contact op voor meer informatie.

Professionele website laten bouwen?

Of een webshop, kan natuurlijk ook.